2009. július 2., csütörtök

2009-07-01

Kora reggel, virrad a nap, csobbanások „robbannak” :). Miután a bátrak csobbantak a Nalatonban, reggelizés következett, egyszerűen-szerényen. Ezután egyiptomi-nyelv gyorstalpaló következett, tanultunk hieroglifírást, melyet gyakorlatias szempontból is kipróbáltunk. Ennek eredménye lett a kartus. Illetve a napfolyamán tovább emelkedtek a falvak falai, s épültek az otthonok.

A délután pihenéssel, jégkásázással, fagyi dömpinggel zajlott. Ezt lezáróan, gyűlés lett egybe híva, melyen a falvak még egy minimál időt kaptak felkészülni az esti nagyfináléra („kik vagyunk mi?”, „honnan jöttünk?”, kartusunk, mint „címerünk”, falvunk melyben lakunk).

Ezután „sport” következett, szigorúan egyiptomi módra, kezdődött a bakugrással , melyet egy „találj be a szádba” című produkció követett (kötelezően mazsolával (görög import!)). A következő számban „szobrot” kellett hergelni, melyben állítólagos gatyatologatások (szigorúan fiúk!) is „megtörténtek”. Mindeközben kötélhúzás, melyben sajnos a kötél húzta a rövidebbet (de azért születtek nyertesek isJ). Utolsó számként „röpföcilabda”, azaz gyengéd s véres meccs következett. Győztesek ünnepeltek, vesztesek elvoltak.

Vacsorára, Bene- féle sült homok-fútta mazsolás isteni sütemény lett tálalva.VARGABÉLES.

Az est fénypontjaként bemutatkoztak a frissen felépült falvak. Elsőként Shatan-Kun mutatkozott be, melybe nem ajánlatos élő „lelkes” embereknek bemenni, hisz elveszthetik lelküket, ha arccal találkoznak a falubeliekkel. Nem mellesleg a föld alatt élnek és náluk leledzik a gyermek, döntésképtelen fáraó is. Kultuszuk központja Ozirisz. Másodikként, hm, „anarchia falva” mutatkozott be (a „rabszolgák”), kik minimálisan s improvizálva adták elő „érdekes” történetüket (kannibál-kalózok). Utolsóként RéPolis mutatkozott be, mely Ré Nomosz székhelye, s a fáraó (valószínűleg a gyermek fáraó nagyapja/apja) alapított Ré teremtésének tiszteletére. Kultuszuk Réhez kötődik.

Az estét Bene-mese zárta, Ozirisz legendájával :).
Táborunk új lakóval gazdagodott: megérkezett Simó Emma és Illés Marci!!!!!!!!!(szeretettel gondolunk Édesanyjára!)

Nincsenek megjegyzések:

Megjegyzés küldése