2009. július 3., péntek





2009-07-02



A falvak felépülte után, öltözködésre is sor került. Hisz, mint tudjuk, ruha teszi az embert. A hírhedt Bene-szalon fővezetője tartott előadást, hogyan is kell öltözködni. Fő eleme a kötény, mely alsóruházat derékra kötve. Lehet díszes-redőzött vagy a la natur is (megjegyzendő, hogy a nők „lengén” is szerettek öltözködni :)). Ezt cifrázva lehetett köpenyt felvenni, vagy akár kalászíriszt is. De fontos kiegészítő a díszes gallér is. A ruhák anyaga lehetett len, vagy sztreccs anyag, mely kötéssel készült.



Feladatként a falvaknak is fel kellett öltözködni, melyet a vacsora előtt kellett reprezentálni.

Meglepetésként a Bölcsek Tanácsa palacsintával (kakaós és lekváros) kedveskedett a lelkes „tömegnek”. A délután s a délelőtt nagy része a varrógép hangjától volt hangos, szaladtak a tűk az anyagokon, nyikorogtak a filcek. A ruhák többsége kalászírisz típushoz igazodott, de a gallér is fontos szerepet töltött be. A délután „fénypontjaként” a falvak prezentálták „szalonjukat” (melynek elkészítésében a Bene-szalon elengedhetetlenül fontos szerepet játszott).

Elsőként RéPolis mutatkozott be, még Ré is megjelent napbárkáján, a pappal és a paraszttal, aki e szerepkörben, mint hajós jelent meg (valakinek „menésre” kellett bírnia a csónakot :)). Érdekes módon, valahogy a halottak száma „magas” volt, a parasztnak pl. a ruhája felesége bőréből készült (elvileg a nemesnek a felesége pedig 5 évvel ezelőtt hunyt el ;)). Másodikként Shatan-Kun mutatkozott be (a lélek-kannibálok), kikhez „valamiért cserébe” sokan csatlakoztak, s hozták magukkal öltözködési kultúrájukat (pl. itt is felbukkant egy görög kultúrkörből származó egyén, melynek ruházata Hellászból származott (ugyanúgy, mint RéPolis kereskedőjénél is). Utolsóként Anarchia falva improvizációját hallhattuk, melyben „tisztasági rituálé” következtében Bence bácsi (mint a halál fekete „ördöge”) került mindenestül (ebbe beletartozik, egy fekete zokni, pulóver, nadrág és póló (és persze (reméljük) fehérnemű is) vízre (aztán önkényesen másodszorra is :)). Előadóművészüket Vödör testesítette meg.

Az este első felében „vetélkedő” indult, melyben Ország-Város-Híres személy, anagrammafejtésben és „e-versírás” feladatokban kellett megfelelniük a falvaknak. Eme expozékból emelünk eme e-helyre e-verseket:


Egyiptomban egyszer Elemér
Elment egy eladóhoz elemért
Eme elem elengedhetlen egy elemózsiához
És elhagyhatatlan ez elektronitáshoz
Elemér étvágya egyre erősebb
Ezért evett elemet egy erőset
Anarchia falva


Egyiptom
Elveszett egyiptomi emlékek
Eltűnt egyiptomi emberek
Emlékeik elemében elenyészik
Egyedül egyetlen embernek ezeregyedszer
Engedik elméje evését
Eleven eltemetését
Shatanqun

Elemér elment Egyiptomba
El kezdeni enni
Egy egeret
Eme egeret, egerek
Engedték el Egyiptomba
Elemér, Egyiptomba
Elégedetten evett egeret
Eme egér elégedetlenül elhunyt
RéPolis

Mivel a gyerekek remekelnek az anagrammákban, így a szülök is megpróbálhatják:
1. Áttör Bori
2. Dalé Kínja Unás
3. Fika Ámu Fáma Óriás
4. Ennyi Köré




Nincsenek megjegyzések:

Megjegyzés küldése